Otevřené kurzy > HR management a personalistika

Ochrana osobních údajů při vedení personálních agend

Víte, jaké povinnosti má zaměstnavatel, chce-li na pracoviště instalovat kamerový systém?
Víte, jaké sankce mohou být zaměstnavateli uloženy v souvislosti s porušením zákona č. 101/2000 Sb.?

Kurz je určen personalistům a dalším zaměstnancům, kteří přicházejí do styku s osobními údaji ostatních osob.

Po absolvování kurzu:

  • porozumíte jednotlivým pojmům, jako je osobní údaj, citlivý údaj, subjekt údajů atd.,
  • získáte veškeré informace, jak se vyvarovat pochybení při ochraně osobních údajů,
  • obstojíte při kontrolách Úřadu na ochranu osobních údajů.

Program       9.00 - 12.00


  • Povinnosti zaměstnavatele při ochraně osobních údajů zaměstnance.
  • Vysvětlení pojmů používaných v zákoně - osobní údaje, citlivé údaje, biometrické údaje.
  • Jak pracovat s osobními údaji
    - při uzavírání pracovního poměru,
    - při trvání pracovního poměru,
    - při skončení pracovního poměru.
  • Kamerový systém.
  • Ohlášení kamerového systému Úřadu na ochranu osobních údajů.
  • Vztah správce a zpracovatele osobních údajů.
  • Kontrola dodržování pracovních povinností zaměstnavatele a důsledky porušení zákona.
     
Posluchači obdrží studijní materiál

lektor:
Ing. Růžena Klímová - všechny kurzy lektora
odborná lektorka v oblasti mzdového účetnictví
Datum Variabilní symbol Místo konání
Tento kurz již proběhl, přihlásit se můžete později.
cena: 2650,- Kč (včetně 21% DPH)
cena: 2190,- Kč (bez DPH)
tel.: 257 003 460, kurzy@demosgroup.com